Η αλήθεια, η καλύτερη προπαγάνδα, δηλώνει η πρόεδρος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής

E-mail Εκτύπωση PDF
gkantsouliΒρέθηκε στο νομό μας για λίγες μόνο ώρες. Η Ύπατη πρόεδρος της Παμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, συμμετείχε σε μια ιστορική συνάντηση όπως τη χαρακτήρισε η ίδια, με τη Γραμματεία της ανωτέρας αρχής της Αμερικής και τη Γραμματεία του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος στον Ελλαδικό χώρο.
Η κ. Νίνα Γκατζούλη στο περιθώριο της επίσκεψής της, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΠΤΑ, για την Ελληνική Ομογένεια της Αμερικής, για το μέλλον της Παμακεδονικής Ένωσης, αλλά και για το Αλεξάνδρειο, εκθέτοντας κάποιες από τις σκέψεις της για τη λειτουργία του και το ρόλο του.
Η πρόεδρος της Ένωσης, αναφέρθηκε στις επερχόμενες προεδρικές εκλογές της Αμερικής, υποστηρίζοντας πως ο Ομπαμα είναι πιο κοντά στις ελληνικές θέσεις, ενώ έδειξε ως κύριο υπεύθυνο για την αδιαλλαξία των σκοπιανών, των υφυπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ κ. Φριντ, τονίζοντας με νόημα ότι «δεν φοβόμαστε τους σκοπιανούς, αλλά τους ισχυρούς φίλους τους».
Η κ. Γκατζούλη επιμένει ότι η καλύτερη προπαγάνδα είναι η αλήθεια, δηλώνοντας πως το μεγάλο παιχνίδι της προπαγάνδας παίζεται στο ίντερνετ, εκεί όπου η Ελληνική πλευρά για χρόνια άφηνε τους σκοπιανούς να αλωνίζουν…


Το Αλεξάνδρειο πρόσφατα έχει αποκτήσει νέα Διοίκηση, αν αυτό σημαίνει κάτι…
Ναι έχει αναλάβει την προεδρία ο κ. Παπαστεργίου και βλέπουμε ήδη ότι έχει γίνει κάτι πολύ θετικό. Μέσα σε δυο, τρεις μήνες ο κ. Νομάρχης έχει αρχίσει ουσιαστικό έργο και έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές.

Σε ποιους τομείς έχουν γίνει αλλαγές;
Προς το παρόν οι αλλαγές αφορούν το ιδιαίτερο χώρο του Αλεξανδρείου, ενώ και τα προγράμματα που σχεδιάζει να προωθήσει είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικά.

Ποιος νομίζεται ότι θα πρέπει να είναι ο ρόλος της ομογένειας στη λειτουργία του Αλεξανδρείου;
Η ομογένεια πάντα βοηθούσε το Αλεξάνδρειο. Βέβαια, η μεγάλη απόσταση και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε και στην Αμερική σε όλα τα θέματά μας, μας δυσκόλευαν στο να βοηθήσουμε περισσότερο. Πρέπει όμως να ενεργοποιηθούμε όλοι και ο εδώ φορέας και της Αμερικής, για να προβάλουμε το Αλεξάνδρειο. Οποιαδήποτε κι αν είναι η έκβαση της ιστορίας του ονόματος των Σκοπίων, το Αλεξάνδρειο πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και διάδοση της ιστορίας μας. Η προπαγάνδα των Σκοπιανών δεν θα σταματήσει και μέσα από το Αλεξάνδρειο πρέπει να προβάλουμε την ιστορία μας, την κουλτούρα μας, την κληρονομιά μας.

Πώς μπορεί να έρθει το Αλεξάνδρειο πιο κοντά στους ομογενείς; Είναι κάτι που το θέλει και η νέα διοίκηση του Ιδρύματος, αλλά και η τοπική κοινωνία
Είμαστε κοντά στο ίδρυμα, έχουμε συνεχή επαφή με τη διοίκηση, αλλά χρειάζεται να το αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο. Πρέπει να εργαστούμε για την ανεξαρτητοποίηση του Αλεξανδρείου ως μια οντότητα που να μπορεί να λειτουργεί πιο ευέλικτα, να το διαδεχθεί ένας φορέας κρατικός ή μη, ώστε να μπορεί να χρηματοδοτείται από κάπου και να λειτουργεί ανεξάρτητα.
Με τον οβολό των ομογενών και των φορέων από την Ελλάδα δεν γίνεται να λειτουργεί. Πρέπει να υπάρξει σταθερή χρηματοδότηση η οποία θα είναι συνεχής.

Να υποθέσω ότι για αυτές τις απόψεις σας, έχετε ενημερώσει το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών…
Τα έχουμε ζητήσει και θα συνεχίσουμε να τα ζητάμε. Μας ευχαριστεί που έχει αναλάβει την προεδρία ο Νομάρχης της περιοχής όπου βρίσκεται το Αλεξάνδρειο και φιλοδοξούμε ότι το ίδρυμα θα γίνει σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Ελληνισμό του Εξωτερικού, αλλά και για την περιοχή.

Κατά καιρούς έρχονται στη δημοσιότητα τριβές και αντιπαραθέσεις μεταξύ ομογενειακών οργανώσεων….
Η Παμακεδονική συνεχίζει το έργο της. Δεν έχουμε τριβές, γιατί έχουμε να παίξουμε έναν πάρα πολύ σοβαρό λόγο. Τελευταία έχουμε ταχθεί εναντίον της σύνθετης ονομασίας…

Μια σύνθετη ονομασία που η Ελληνική πλευρά τη συζητά…
Είμαστε Αμερικανοί πολίτες, δεν είμαστε εξαρτώμενοι από την Ελληνική Κυβέρνηση και προωθούμε τις θέσεις μας, ως Αμερικανοί πολίτες. Τελευταία είχαμε συνάντηση με τον υφυπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ, κ. Φριντ, του θέσαμε τις θέσεις μας και εκεί πήγαμε ως Αμερικανοί πολίτες. Του ζητήσαμε να μας πει τι θα κάνει για να προστατέψει τη δική μας ιδιότητα ως ελληνοαμερικάνοι, καταγόμενοι από την Μακεδονία. Δεν ήξερε τι να μας απαντήσει, διότι ο κ. Φρίντ, έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην πολιτική κατάσταση όπως αυτή έχει δημιουργηθεί και στην ένταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή, από τις διεκδικήσεις που εγείρει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων.

Είναι δηλαδή πίσω από τις διεκδικήσεις του Γρουεφσκι;

Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, για το ποιος είναι… Ο κ. Φριντ έχει παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο.

Τι μπορεί να κάνει όμως τώρα η ομογένεια, όταν μιλάει και θέτει τα αιτήματά της σε μια απερχόμενη Αμερικανική Κυβέρνηση με πολύ κακό παρελθόν στο ζήτημα των Σκοπίων. Να θυμίσω ότι ο κ. Μπους τρεις μέρες αφότου κέρδισε τις προηγούμενες εκλογές αναγνώρισε το γειτονικό κράτος με τη Συνταγματική ονομασία του. Το Νοέμβρη, γίνονται και πάλι εκλογές στις ΗΠΑ. Τι κάνει η ομογένεια για να εξασφαλίσει την υποστήριξη των δυο υποψηφίων για τα Ελληνικά δίκαια;
Δεν ξέρουμε τι θα κάνει ο γερουσιαστής Ομπάμα ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά υπάρχει μια μεγαλύτερη ελπίδα ότι θα είναι πιο πολύ με τις ελληνικές θέσεις. Ήδη ο γερουσιαστής Ομπάμα, έχει συνυπογράψει ψήφισμα με άλλους πέντε γερουσιαστές, το οποίο συμβουλεύει την ηγεσία των Σκοπίων να σταματήσει την προπαγάνδα, να σταματήσει να διδάσκει στη νεολαία της ότι τα σύνορά τους φτάνουν μέχρι τον Όλυμπο. Αυτό το ψήφισμα, εκτός από τους έξι γερουσιαστές, το υπέγραψαν και 120 βουλευτές. Ο Ομπάμα βγήκε στη «φωνή της Αμερικής» και υποστήριξε τις θέσεις των Ελλήνων, όχι μόνο για το Σκοπιανό, αλλά και για το Κυπριακό και για το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Το Σεπτέμβρη, έχουμε συνάντηση με τον επιστήθιο φίλο του Ομπάμα, ο οποίος είναι ο Ελληνικής καταγωγής κ. Γιαννούλιας. Οπωσδήποτε αυτό το γεγονός, μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε μια καλύτερη πρόσβαση προς τον κ. Ομπάμα.
Αντίθετα ο Μακ Κέιν, όταν συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, δεν αναφέρθηκε επί της ουσίας για τις θέσεις του στα ελληνικά θέματα, εκτός από λίγα πράγματα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Άρα η γραμμή είναι στηρίζουμε Ομπάμα;
Φυσικά και κλείνουμε περισσότερο προς το Δημοκρατικό υποψήφιο, γιατί έχει ήδη κάνει κάτι. Έχει δώσει κάποια δείγματα γραφής. Δεν ξέρουμε βέβαια τι θα κάνει όταν έρθει στην εξουσία, αλλά από το τίποτα καλύτερο είναι το κάτι.

Η Παμακεδονική της Αμερικής, θα βρεθεί για μια ακόμη φορά μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις. Η εξελίξεις στο Σκοπιανό τρέχουν, υπάρχει ένας αδιάλλακτος και προκλητικός πρωθυπουργός ο Γκρούεφσκι. Εκτός όμως από τους ομογενείς της Αμερικής, οι Αμερικάνοι καταλαβαίνουν το πρόβλημα;
Εμείς  ξέρουμε ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις διενέξεις και για αυτό ως Αμερικανοί πολίτες, ελληνικής καταγωγής προσπαθούμε να πιέσουμε τους δικούς μας πολιτικούς στην Ουάσιγκτον. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι παίζεται στο παρασκήνιο μεταξύ Καραμανλή και Γρουέφσκι, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα μας.

Υπάρχει συνεργασία με το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών για την προώθηση των Εθνικών θεμάτων; Υπάρχει ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας;
Συζητάμε και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, συνεργαζόμαστε με τον πρέσβη μας μέσω του ΣΑΕ. Έχουμε συναντηθεί πολλές φορές μέσω του ΣΑΕ για να αποφασίσουμε πως θα κινητοποιήσουμε την ελληνική ομογένεια. Έχουμε κάνει καταχωρίσεις σε μεγάλες εφημερίδες, οι οποίες κοστίζουν πάρα πολλά χρήματα, έχουμε κάνει συναντήσεις με όλους σχεδόν τους γερουσιαστές και τους βουλευτές. Περάσαμε από τα γραφεία όλων, τους συναντήσαμε έναν-έναν για να τους εκθέσουμε τις ελληνικές θέσεις.

Υπάρχει συνέχεια για την ελληνική ομογένεια; Τα νέα παιδιά πλέον κατά πόσο επιθυμούν να κρατήσουν την επαφή τους με την Ελλάδα;
Υπάρχει μια τάση, η τρίτη, η τέταρτη γενιά να μην είναι τόσο συνδεδεμένη με την Ελλάδα, όσο εμείς που γεννηθήκαμε στην πατρίδα. Αυτό που μας κρατάει όμως όλους κοντά είναι η Εκκλησία, η οποία συνεχίζει να είναι ένας συνδετικός κρίκος. Για αυτό πρέπει οπωσδήποτε η Εκκλησία να προωθήσει την ελληνική γλώσσα. Δεν την έχει προωθήσει όπως θα έπρεπε.

Συνεχίζει να αποτελεί πρόβλημα η διατήρηση της γλώσσας; Έχω την εντύπωση ότι έχουν γίνει κάποια βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Έχουν γίνει κάποια βήματα από την Κυβέρνηση της Ελλάδας. Έχουν δημιουργηθεί περίπου 6 δημόσια σχολεία, όπου διδάσκουν Έλληνες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πληρώνονται από το Ελληνικό Κράτος. Εκεί έχουν την ευκαιρία να σπουδάσουν την ελληνική γλώσσα όχι μόνο τα ελληνόπουλα, αλλά και ξένοι. Έχει τύχει να δω σ’ αυτά τα σχολεία, παιδιά νέγρων να απαγγέλουν τον Εθνικό μας Ύμνο άπταιστα. Αυτά τα παιδιά μπορεί να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ελλάδας.
Είναι γεγονός όμως ότι αν δεν προωθηθεί ακόμη περισσότερο η εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας θα αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγαλύτερη δυσκολία να κρατήσουμε την νεολαία μας και την κουλτούρα μας.
Πρέπει να πω όμως ότι η Παμακεδονική έχει μια εξαίρετη νεολαία και αν και πολλά παιδιά δεν μιλούν την ελληνική γλώσσα, δείχνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό που συμβαίνει αυτόν τον καιρό σε σχέση με τα Σκόπια. Όλη αυτή η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, μας έχει φέρει πιο κοντά και βλέπουμε τη νεολαία να ενδιαφέρεται και να θέλει να βοηθήσει.

Αποτελεί στήριγμα για σας η Ορθόδοξη Εκκλησία και ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος;
Αποτελεί μεγάλο στήριγμα. Σε κάποια στιγμή που ήμασταν απογοητευμένοι από τις εξελίξεις, ο Δημήτριος ήταν αυτός που μας συμβούλεψε λέγοντας μας ότι «δεν έχετε το δικαίωμα να απογοητεύεστε και πρέπει να συνεχίσετε τον αγώνα σας, πρέπει να γίνετε οι Απόστολοι της αλήθειας».

Θα ήθελα να μάθω τι σας απογοητεύει και κυρίως αν αυτό που σας προκαλεί απογοήτευση, προέρχεται από τη στάση της Ελλάδας…
Μας απογοητεύει ότι οι Έλληνες του Ελλαδικού χώρου, δεν έχουν την ανησυχία που έχουμε εμείς για τα Εθνικά θέματα. Βλέπουμε έναν εφησυχασμό.
Μήπως δεν είναι τελικά και τόσο υπερβολικός ο εφησυχασμός των Ελλήνων, οι οποίοι βλέπουν και από πιο κοντά τα γεγονότα;
Ξέρετε τι γίνεται; Προσπαθούν να αποκόψουν τη Μακεδονία! Δεν είναι οι Σκοπιανοί, είναι οι άλλοι οι ισχυροί φίλοι τους. Δεν φοβόμαστε τους Σκοπιανούς. Φοβόμαστε όμως τους ισχυρούς φίλους τους και για αυτό έχουμε κινητοποιηθεί. Αυτό προφανώς δεν το βλέπετε στην Ελλάδα…

Και στην Ελλάδα υπάρχουν φωνές που λένε για ένα σχέδιο δημιουργίας ενός «Μακεδονικού» Κράτους και με την Ελληνική Μακεδονία. Αυτές τις φωνές τις θεωρούμε μάλλον ακραίες όμως…
Βλέπουμε τα πράγματα από πολύ κοντά. Ξημεροβραδιάζομαι στο ίντερνετ, που αν θέλετε εκεί παίζεται το παιχνίδι. Βάζεις τη λέξη Μακεδονία και σου εμφανίζει site των Σκοπίων! Τώρα αρχίσαμε οι Έλληνες να απαντούμε σ’ αυτήν την πρόκληση, έχοντας δημιουργήσει αρκετά sites, αλλά μέχρι πριν ένα, δύο χρόνια αλωνίζανε οι Σκοπιανοί και οι φίλοι τους στο διαδίκτυο.

Το ίντερνετ είναι ένα κομμάτι που θα μπορούσε να το εκμεταλλευτεί το Αλεξάνδρειο Ίδρυμα;
Ήδη έχουμε ιστοσελίδα και σιγά, σιγά την οργανώνουμε. Πρώτα από όλα θέλουμε να ανεβάσουμε σ’ αυτό όλα τα ντοκουμέντα που έχει ο καθηγητής κ. Παντερμανλής. Όλα αυτά πρέπει να τα διοχετεύσουμε στο ίντερνετ, διότι η καλύτερη προπαγάνδα που έχουμε να κάνουμε είναι να λέμε την αλήθεια. Δεν χρειάζεται να απαντούμε συνεχώς στις προκλήσεις τους, απλά να προωθούμε την ιστορία μας. Επίσης υπάρχουν καταπληκτικά βιβλία Ελλήνων καθηγητών, που είναι γραμμένα μόνο στα Ελληνικά. Όλα αυτά πρέπει να μεταφραστούν και στα αγγλικά και να διοχετευτούν στο ίντερνετ. Ήδη ο Πρύτανης του Αριστοτέλειου μας υποσχέθηκε ότι θα διαθέσει φοιτητές οι οποίοι μπορούν να κάνουν τις μεταφράσεις και να ανεβάζουν τα κείμενα στο ίντερνετ.
Γράψτε σχόλιο
Τα στοιχεία επικοινωνίας σας:
Σχόλια:
Κωδικός ασφαλείας
Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα.
Τελευταία Ενημέρωση ( Πέμπτη, 03 Σεπτέμβριος 2009 12:08 )  

methodiko-small



Φαρμακεία

HTML clipboard
31-08-10

ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ

ΕΙΡΗΝΗΣ 29


ΤΑΓΑΡΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

16ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 9

01-09-10

ΓΕΛΑΔΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

7ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 50


ΣΑΛΤΣΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΟΥ 13

02-09-10

ΣΙΑΜΑΤΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

ΖΑΛΟΓΓΟΥ 67


ΔΑΝΤΣΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 54

03-09-10

ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ

Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 75


ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΒΟΤΣΗ 3

04-09-10

ΓΕΛΑΔΑΡΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

7ης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 50

05-09-10

ΤΖΑΓΚΑ ΕΛΕΝΗ

ΤΣΑΚΑΛΩΦ 4

06-09-10

ΚΑΖΑΝΤΖΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΒΟΤΣΗ 3


ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΟΣ

ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΟΣ 47

13-03-10

Καιρός

mauromatis-small

Απόψεις

Κρίση: πρόκληση για ριζικές αλλαγές
Γράφει ο: Ηλίας Χρυσικός
Δ/ντής Ρ/Σ «Ενημέρωση 92,2

Τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι αναμφίβολα προς την ορθή κατεύθυνση, αλλά μάλλον δεν αρκούν. Η κρίση αποτελεί πρόκληση για ριζικές αλλαγές, οι οποίες όμως θα είναι πικρές και επώδυνες, αλλά αναγκαίες προκειμένου να επιβιώσει η χώρα.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ - ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ
mistakidis
kountoura-small

Συνεντεύξεις

  • LAFAZANHS

    Η υποβάθμιση των ιδεολογικών-θεωρητικών μας εργαλείων, που έχουν ως αφετηρία το μαρξισμό, υποβάθμισε και την παρέμβασή μας στην κοινωνία

    Ο μηχανισμός Ε.Ε-Δ.Ν.Τ δεν είναι μονόδρομος, υπάρχει εναλλακτική λύση για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, μόνο που γι’ αυτό θα χρειαστεί μια...

    Περισσότερα...
  • papathemelis«Αν η Ελλάδα έφτανε σε μια ουσιαστικότερη συμφωνία με τη Ρωσία, με αντάλλαγμα την εγγύηση των Ελληνικών συνόρων, θα ήταν μια επιτυχία. Δεν βλέπω κάποιον άλλον που να μπορεί να εγγυηθεί τα σύνορά μας, εκτός κι αν μεταπείσουμε τους Αμερικανούς»
    Περισσότερα...

  • mouratidisΒρέθηκε στην πόλη μας, για να παρουσιάσει τα δύο πρόσφατα βιβλία του, τον «Μικρό Αλκιβιάδη στο νησί των πειρατών» και το μυθιστόρημα για μεγάλους «Αθήνα-Θεσσαλονίκη». Ο Νίκος Μουρατίδης, σε μια συζήτηση ελεύθερη, ξετυλίγει πτυχές της ζωής του και της σημαντικ...

    Περισσότερα...
  • sikloglouΦιλοδοξεί να βρει στην Κατερίνη, τους πρώτους νέους που θα γίνουν πρεσβευτές Ειρήνης και θα προστεθούν στους 14 Νομπελίστες, στους 4 χιλιάδες δημάρχους Ειρήνης και σε πολλούς Ολυμπιονίκες Αθλητές. Παράλληλα έχει ξεκινήσει τις επαφές, ως εκπρόσωπος της μη κυβερν...

    Περισσότερα...
  • moutsis«Ένας σοβαρός άνθρωπος σήμερα, παρατηρεί όσα συμβαίνουν αμίλητος. Μόνο τα παρατηρεί. Όποιος δοκιμάζει να τα διορθώσει, εκ του πονηρού το δοκιμάζει, διότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα», δηλώνει ο Δήμος Μούτσης, εκτιμώντας ότι «η μπάλα της παρακμής» δεν έχει πάρει μόνο το τραγούδι, αλλά...
    Περισσότερα...
  • maltzaris«Συνειδητά κι εγώ, αλλά και όλα τα μέλη της Νομαρχιακής, επιλέξαμε να βάλουμε πλάτη αυτήν τη δύσκολη για το κόμμα μας, περίοδο. Πραγματικά, όλοι όσοι απαρτίζουμε τη Ν.Ε., αγαπάμε το χώρο μας, θέλουμε να είμαστε κοντά του, ακόμη και στις δύσκολες στιγμές και όχι μόνο στις καλές το...

    Περισσότερα...
  • gkantsouliΒρέθηκε στο νομό μας για λίγες μόνο ώρες. Η Ύπατη πρόεδρος της Παμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, συμμετείχε σε μια ιστορική συνάντηση όπως τη χαρακτήρισε η ίδια, με τη Γραμματεία της ανωτέρας αρχής της Αμερικής και τη Γραμματεία του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος στον Ελλαδικό χώρο.
    Η κ. Νίνα Γκατζούλη στο περιθώριο της επίσκεψής της, μίλησε αποκλειστικά στην ΕΠΤ...
    Περισσότερα...
  • koutsomitisΣτο κλείσιμο του προηγούμενου μήνα βρέθηκε η Πιερία να χει την τιμητική της επισκέψεις υπουργών, Πανεπιστημιακών και γνωστών δημοσιογράφων να μιλούν σε ειδική ημερίδα για τον Όλυμπο το μυθικό βουνό των Ελλήνων, διοργάνωση αθλητικών συναντήσεων με κορυφαία το OLYMPUS MARATHON, όπου συμμετείχαν αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, έναρξη της ναυτικής εβδομάδας κ...
    Περισσότερα...
  • protopsaltiΡηξικέλευθη, ανατρεπτική, γεμάτη ζωντάνια, λίγες ώρες πριν το θρόισμα της ανάσας της και το φύσημα της κάθε νότας των τραγουδιών που ερμηνεύει στροβιλισθούν στη σκηνή που από το πρωί έχει στηθεί στο γήπεδο του Πιερικού, μιλά αποκλειστικά στην «Π» για ότι σημάδεψε την καριέρα της έως και σήμερα, για τη διάκριση ανάμεσα στο «ποιοτικό» και «εμπορικό» τραγούδι, για τη...
    Περισσότερα...
  • psarianosΑντικομφορμιστής, χειμαρρώδης, ελευθερόστομος, ευαίσθητος. Ο Γρηγόρης Ψαριανός πρώην μουσικός παραγωγός, λογοκριμένος από το ΕΣΡ, νυν βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, βρέθηκε στην Κατερίνη για … ποδοσφαιρικούς και όχι πολιτικούς λόγους. Καλεσμένος στο χορό του νέου κλάμπ ΑΕΚ Κατερίνης, που έγινε το βράδυ του Σαββάτου, δεν αρνήθηκε να μας παραχωρήσει μια χύμα πολιτική συνέντευξ...
    Περισσότερα...
  • antonopoulosΠριν από είκοσι πέντε χρόνια μπαίνοντας σε μια αίθουσα της θεατρικής σχολής Αθηνών ,μαζί με άγνωστα άτομα από όλη την Ελλάδα , διεκδικώντας μια θέση στην πραγματοποίηση των ονείρων μας , βρέθηκα μπροστά σε έναν άνθρωπο που θαύμαζα , έναν άνθρωπο που για κάποιον ανεξήγητο λόγο μαγευόμουν κάθε φορά που τον έβλεπα να ερμηνεύει ρόλους στην τηλεόραση ή στις κινηματογ...
    Περισσότερα...
  • kapsis«Ύστερα από έτη σφαλμάτων, οπισθοχωρήσεων, έχουμε φτάσει στη γωνία του ρινγκ. Δεν πάμε παρακάτω! Μισό βήμα παρακάτω, σημαίνει νοκ-άουτ», αναφέρει σε συνέντευξή του στην «ΕΠΤΑ», ο Γιάννης Καψής, μιλώντας για το Σκοπιανό και τα περιθώρια ελιγμών για την Ελληνική Κυβέρνηση, προσθέτοντας πάντως ότι «πιέζεται αυτός που ενδίδει», και προτείνοντας χωρίς να θέλει να κάνει τη «Σοφή ...
    Περισσότερα...
  • karakatsanisΜέσα Ιούνη… στο κέντρο της Αθήνας, στην καρδιά της πρωτεύουσας το θερμόμετρο αγγίζει τους 36 βαθμούς. Στο Θέατρο «Αθήναιον» ο Πλούτος του Αριστοφάνη κάνει την εμφάνιση του για να βρει το φως του, εξαφανίζοντας την Πενία και ανταμείβοντας τους «δίκαιους». Ο «αριστοφανικός» Θύμιος Καρακατσάνης, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στην παράσταση, καυτηριάζοντας με τα λόγι...
    Περισσότερα...
  • tsakiroglouΣυνάντησα το Νικήτα Τσακίρογλου, την Κυριακή το μεσημέρι στη Νότια Πιερία. Από καιρό περίμενα από τον κοινό μας γνωστό, το μέλος του ΚΘΒΕ Θανάση Μπίντα να κανονίσει αυτή τη συνάντηση. Τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή και λίγο πριν την καλοκαιρινή ανάπαυλα, το ραντεβού κανονίστηκε στη Γρίτσα.

    Ο Νικήτας Τσακίρογλου, ήρθε στην ώρα του, απλά ν...
    Περισσότερα...
  • xaris-romasΤηλεοπτικός Βυζαντινολόγος, δικηγόρος, δήμαρχος και προσφάτως και θεατρικός Θεός Διόνυσος στους Βατράχους του Αριστοφάνη, ο Χάρης Ρώμας μιλάει αποκλειστικά στην «ΕΠΤΑ» σε μια συνέντευξη «από καρδιάς» για την πορεία του στο Θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Φιλικός, ζεστός και πάνω από όλα απλός, αν και δεν αρνείται ότι είναι «ψώνιο», σημειώνοντας πως «κ...
    Περισσότερα...
  • Αποτελεί κορυφαία προσωπικότητα στο χώρο της αρχαιολογίας. Ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής από το 1970 φέρνει στο φως ανεκτίμητους θησαυρούς της Πιερικής γης, της ελληνικής ιστορίας.
    pantermanlisΈχει καταφέρει  να μετατρέψει τον αρχαιολογικό χώρο του Δίου, σε ένα πάρκο φιλικό για τον επισκέπτη, θεωρώντας υποχρέωση για τον αρχαιολόγο, οι αρχαιολογικοί χώροι να...
    Περισσότερα...
  • Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας σε μια εκ βαθέων συνέντευξη, μιλάει για το Ελληνικό τραγούδι, για την Ελλάδα του σήμερα και του χθες και δηλώνει, οτι το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην εφησυχάζουμε

    Λαυρέντης Μαχαιρίτσας«Ήμουν πολύ τυχερός γιατί τη δεκαετία του ’70 ήμουν έφηβος. Ήταν η καλύτερη μουσική δεκαετία που υπήρξε ποτέ και σε παγκόσμιο ...
    Περισσότερα...
  • Στο σήμερα και στο χθες της Μακεδονίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 100 χρόνια αναφέρεται σε συνέντευξή του στην ΕΠΤΑ, ο αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Γρυλλάκης με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης του νέου του βιβλίου «Η Μακεδονία χθες, σήμερα και αύριο».
    nikos-grilakisΠρωθυπουργικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διαπραγματεύτηκε το όνομα ...
    Περισσότερα...
  • Στο σήμερα και στο χθες της Μακεδονίας, όπως αυτή διαμορφώθηκε τα τελευταία 100 χρόνια αναφέρεται σε συνέντευξή του στην ΕΠΤΑ, ο αντιστράτηγος ε.α. Νικόλαος Γρυλλάκης με την ευκαιρία της επίσημης παρουσίασης του νέου του βιβλίου «Η Μακεδονία χθες, σήμερα και αύριο».
    nikos-grilakisΠρωθυπουργικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, διαπραγματεύτηκε το όνομα ...
    Περισσότερα...

Έρευνα απόψεων

Πώς κρίνετε την 12ετή θητεία του Γιώργου Παπαστεργίου ως Νομάρχη Πιερίας
 
vasi-big
aristoteleio-small
gratsouna-small