18 Μάιος 2012

eraenergy

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρίτη, 21 Φεβρουάριος 2012 23:04

Πολιτική εξαθλίωσης

Δημοσιεύτηκε από  ΕΠΤΑ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ
Οι επώδυνες αλλαγές στο δημόσιο τομέα εξαιτίας του μνημονίου συζητήθηκαν στη Γενική Συνέλευση του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ν.Πιερίας

Οι αλλαγές που επέρχονται στο δημόσιο τομέα με την υπερψήφιση του μνημονίου 2 βρέθηκαν στο επίκεντρο της Γενικής Συνέλευσης που οργάνωσε το βράδυ της Δευτέρας το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Ν.Πιερίας.
Ο πρόεδρος του Ν.Τ. κ. Λάζαρος Φυρινίδης αναφέρθηκε στους άξονες του μνημονίου και στις αλλαγές που έρχονται να φέρουν τα «πάνω-κάτω» για τους εργαζόμενους, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Η ασκούμενη μνημονιακή πολιτική οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην καταβαράθρωση της ελληνικής Οικονομίας και στον καταποντισμό της ελληνικής Κοινωνίας. Μετατρέπει τους εργαζόμενους σε παρίες, τους ανέργους και τους συνταξιούχους σε εξαθλιωμένους πένητες  και στερεί από τους νέους την όποια ελπίδα θετικής προοπτικής, Αυτή η πολιτική έχει προ πολλού εξαντλήσει τις αντοχές της ελληνικής Κοινωνίας και πρέπει με κάθε θυσία να ανατραπεί».    
Ακόμη τόνισε πως «η κατεδάφιση του εργασιακού θεσμικού πλαισίου, οι νέες περικοπές στις κύριες και στις επικουρικές συντάξεις, η κατεδάφιση του κράτους πρόνοιας, η κατάργηση Δημοσίων Υπηρεσιών όπως ο Ο.Ε.Κ., η Εργατική Εστία οι νέες απολύσεις εργαζόμενων από το Δημόσιο αποτελούν τα νέα βάρβαρα μέτρα τα οποία βιάζεται να ψηφίσει η συγκυβέρνηση προκειμένου να γίνει αρεστή στην τρόικα και στους δανειστές».
Τα θέματα που αναλύθηκαν αφορούσαν: Τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, τις απολύσεις στο στενό δημόσιο τομέα, την ενίσχυση του κανόνα 1 προς 5 στις προσλήψεις, το νέο φορολογικό σύστημα, τη μείωση των δαπανών των υπουργείων, τη μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015, την περικοπή της λίστας των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης με τοπικά σύμφωνα, τις απολύσεις σε τράπεζες, την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΚΟ με προηγούμενη περικοπή των εργασιακών και μισθολογικών προνομίων, τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και των προνοιακών επιδομάτων κ.α.